… ali “I’m too old for this shit”.

S tem mislim na dolge delovne noči. Vsako leto avgusta za pripravo na novo vadbeno sezono (PRIMUS in JOGA) porabim ogromno ur. V povprečju delam 12 ur dnevno, vključno z vikendi. 7. avgusta še praznujem rojstni dan, do takrat so več ali manj sprotne stvari, ki vzamejo manj oz. običajno količino časa. Nato pa je do sredine septembra pestro, pestro, pestro … Večino časa presedim, velikokrat pozno v noč. In to jaz, ki promoviram zdrav način življenja (gibanje, prehrana, spanec, (anti)stres …).

Saj ne, da se pri 40ih počutim star. Pravzaprav se počutim bolje kot pred 20 leti (seveda, biti 20 letni pubertetnik je naporno, saj moraš vsak vikend obdelati ene 15 žurov, preostanek pa prespati kot zombie, he he). Ampak redno delo, ki se zavleče pozno v noč (do 2h, 3h zjutraj), počasi ni več to, kar moje telo zmore. Saj gre, a sem naslednji dan premalo učinkovit.

Ali kot sta dejala Mel Gibson in Danny Glover:

Zatorej sem si zadal izziv. Zame, ki sem po naravi bolj nočna ptica (ali pa sem se vsaj tako navadil), je to kar zalogaj.

Odločitev: V septembru vstajam ob 5.15 in delam namesto poznih ur raje zgodnje jutranje. Danes je bilo OK. 🙂 Opotekajoče sem odtaval pod tuš z enim odprtim očesom mrmrajoč kičasto melodijo, ki mi je rojila po glavi (raje ne povem katere), pa sem bil ob 5.40 že pri računalniku. V uri in pol sem naredil veliko. Potem pa je bil že čas, da se zbudijo princeske za šolo. Ja, bentiš duš, obe sta že v šoli.

Sredi dneva si bom, v kolikor bo le šlo, privoščil 20 min. sproščanja ali (bolj verjetno) krepčilnega spanca z odprtimi usti. Po tem me čaka še pestro popoldansko-večerno vodenje vadb (4 med 16 in 22h). Še dobro, da je moje delo sestavljeno tudi iz rekreativnega dela. Drugače bi rasel le še v širino.

 

2 Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.